PIZZA SFOGLIATA
1 aluat foietaj
4 crenvusti ( fierți)
100 gr cașcaval ras
ketchup sau sos picant
1 ou
Crenvustii pot fi înlocuiți după preferință cu: salam, șuncă presară și/sau ciuperci, măsline etc.
Aluatul de foietaj se scoate din frigider cu 30 minute înainte de a fi pregătit.
Crenvustii se fierb și se lasă la răcit.
Se desface aluatul de foietaj și se lasă pe hârtia de copt in care este ambalat.
Se intinde atat cât este el, fără sa folosim sucitorul.
Se unge cu ketchup sau sos picant, se presară cașcavalul ras, iar crenvustii taiati pe jumătate se așează uniform pe suprafața blatului.
Se rulează lejer, și se formează un sul,
se așează cu hârtia de copt in tava.
Se unge cu ou.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 120 gr, timp de 30-40 minute, până se rumeneste frumos.
Se poate servi caldă sau rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu