DESERTURI
Michael Krondl explică în cartea sa "A History of Dessert (2013)" faptul că, desertul se mănâncă după ce toate felurile de mancare au fost servite, și el încheie o masă.
Termenul datează din secolul 14, dar sensul sau actual a prins contur pe la începutul secolului 20, cand "service à la française", care înseamnă o varietate de feluri de mancare la masă în acelasi timp, a fost înlocuit cu "service à la russe".
Deserturile constau într-o mare varietate de arome, texturi și apartenențe.
Această definitie a desertului include o gamă largă ce variază de la fructe sau nuci uscate, la prăjituri și plăcinte cu mai multe ingrediente.
Multe culturi au diferite variante de desert.
Termenul desert este foarte amplu și se referă la prajituri, tarte, torturi, biscuiți, gelatine, produse de patiserie, înghețată, plăcinte, budinci, și supe dulci.
Fructele sunt, de asemenea, întâlnite frecvent în meniul pentru desert din cauza dulceței naturale.
Fructele sunt, de asemenea, întâlnite frecvent în meniul pentru desert din cauza dulceței naturale.
Desertul este însoțit perfect de vinurile dulci și parfumate din soiuri ca Muscat Ottonel, Galbena de Odobesti sau Grasa de Cotnari.
În schimb, dacă avem de-a face cu prăjituri cu ciocolată sau cu fructe, vinururile nu sunt deloc potrivite!
La cafea, recomandarile merg către bauturile care influențează în mod favorabil digestia: lichioruri fine, coniac, rachiuri fine de fructe.
Nici vinurile, nici berea, nici bauturile cu un conținut ridicat de alcool nu sunt binevenite.
In nici un caz nu se va alege tuica!
Comentarii
Trimiteți un comentariu