TORT AMANDINE DE POST


INGREDIENTE :
pentru tavă rotundă diametrul 26 cm

BLAT:

3 căni făină
1 cană si jumătate zahăr
1 jumate cană cacao
1 plic praf de copt
2 lingurițe cu vârf praf de copt
2 căni de apă
1 cană jumătate ulei
2 lingurițe oțet
un praf de sare



Într-un castron se amestecă făina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea cu o lingură de lemn, până ce toate ingredientele sunt bine omogenizate.




Peste apă se adaugă 2 lingurițe de oțet și se toarnă în fir subțire peste ingredientele uscare, amestecând ușor cu lingura de lemn.


Se adaugă uleiul în fir subțire și se mixează la viteza mică până încorporam tot uleiul.



Tava se tapetează cu hârtie de copt.
Blatul se toarnă în tavă și se nivelează.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 45 minute.

Se testează cu o scobitoare: dacă scobitoarea iese uscată înseamnă că blatul este copt.

Blatul se va crăpa, dar nu este nici o problemă, în momentul în care se răcește, se lasă.


Când blatul s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcit la temperatura camerei, în tavă.


CREMA:

600 gr margarină
1 cană și jumătate zahăr
6 linguri cacao

Margarină trebuie sa fie moale, deci se va scoate din timp, și se va ține la temperatura camerei.

Într-un castron încăpător se pune margarina, zahărul și cacao.


Se omogenizează bine cu o sătulă, apoi se mixează la viteză medie până se obține o cremă spumoasă ce și-a dublat volumul.


Castronul se acoperă cu folie transparentă și se dă la frigider pentru 1 oră.

SIROP:

120 gr zahăr
250 ml apă
esență de rom

Se caramelizează zahărul, se adăugă apa, și se lasă pe foc până se topește complet zahărul.


Se trage de pe foc, și se adaugă esența de rom.

Se lasă la răcit la temperatura camerei.

GLAZURA DE CIOCOLATA DE POST o găsiți aici.



ASAMBLARE :

Blatul complet răcit, se taie pe orizontală, în doua părți egale.


În tava curată în care ai copt blatul, se așează prima jumate de blat, se însiropează cu ajutorul unei pensule sau cu o lingură.

Din crema se păstrează câteva linguri pentru ornare.

Se adaugă toată cantitatea de cremă rămasă.


Peste cremă se așează si a doua parte de blat, si se însiropează cu o pensulă, pentru a nu inunda prajitura.


Tava cu tort se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore, până se întărește crema.


Se decorează cu cremă si fulgi de migdală.



Comentarii

Postări populare