ROSII SI ARDEI UMPLUTI LA CUPTOR - PREPARATE DE POST


INGREDIENTE:
4 persoane

4 roșii
4 ardei
8 linguri orez
2 cepe
2 morcovi
2 cutii ciuperci
2 linguri roșii în conservă
1 cană apă rece
sare
piper
5 - 6 jumătăți miez de nucă mărunțit


SOS:

2-3 linguri roșii în conservă
1/2 cană apă rece
2 catei usturoi tăiați mărunt
3 linguri ulei
sare
piper

Roșiile și ardeii se spală și se șterg.

Se taie un căpăcel, în partea de sus unde au codița.

La roșii se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe.

Legumele se sărează și se așează cu jumătatea tăiată în jos, ca să se scurgă.


Ceapa se curăță si se toacă mărunt.
Morcovul se spală, se curată si se da pe razatoare.


Ceapa, morcovul și orezul se pun la călit in ulei.


Când încep sa se rumenească, se stinge cu o cană de apă rece.


Se lasă să dea în 3-4 clocote, apoi se adaugă roșiile în bulion și ciupercile scurse si tocate.


Se mai ține pe foc 10 minute, se adaugă sare, piper.

Compoziția trebuie sa rămână moale după ce ați închis focul.

La final se adaugă miezul de nucă tocat mărunt.


Se lasă un pic să se răcorească, apoi se umplu roșiile și ardeii, și se așează într-o tavă cu pereții mai înalți cu capac.
Dacă tava nu are capac se acoperă cu folie de aluminiu.

Se prepara sosul :

Într-un castronel adăugăm roșiile, usturoiul tocat mărunt, sare, piper și apa.

Sosul îl turnăm în tavă peste roșii și ardei.


Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade.

Tava acoperită se dă la cuptor pentru 30 - 40 minute.

După acest timp se dă jos capacul sau folia și se mai ține încă 10 minute.

Se pot asezona cu patrunjel vede sau se pot servi simple, calde sau reci.


Comentarii

Postări populare