APERITIVE


Aperitivele sunt portii mici de mancare sau de bautura si sunt servite inainte sau la inceputul mesei, pentru a stimula pofta de mancare.

Aperitivele se mai intalnesc in retete cu denumiri precum "hors d’oeuvres", "antipasti" sau "starters".

Pot fi preparate simplu sau foarte sofisticat, in functie de ocazie si de timpul alocat pentru pregatirea lor.

In general aperitivele se servesc cu mana, sau pot fi taiate cu partea laterala a furculitei.

Aceste preparate cer o tarie, insa nu este o regula.
Unii prefera sa inceapa o masa cu ceva tare: o tuica, o votca, o visinata sau chiar un whisky. 
De exemplu, daca se serveste o gustare traditionala cu mezeluri, branza, masline etc., un păharel de tuica este binevenit, contribuind la cresterea apetitului si taind, oarecum, efectul produs de preparatele mai grele, imbunatatind astfel digestia. Conditia de baza: licoarea sa fie naturala!

Insa, contrar credintelor, aperitivele pot fi insotite si de un pahar cu vin. 

Preparatele pe baza de ciuperci merg foarte bine cu un vin demisec, iar unele specialitati se potrivesc cu un vin rose.

Insa cea mai potrivita asociere este cu cea a bauturilor aperitif sau a cocktailurilor servite inainte de masa.


PACHETELE APERITIV

COSULETE APERITIV

TAPENADE

PASTA DE AVOCADO

SALATA DE MORCOVI

GUACAMOLE

INSALATA CAPRESE

TRANDAFIRI APERITIV

APERITIV FLOAREA - SOARELUI

FASOLE VERDE CU USTUROI

PRAJITURA APERITIV

FLORICELE APERITIV

CHIFTELUȚE APERITIV LA CUPTOR

COSULETE CU CIUPERCI 

SALATA DE CARFOFI CU DRESSING VINAIGRETTE

DRESSING VINAIGRETTE 

OUA UMPLUTE

CHEC APERITIV

CARTOFI SPIRALA

PACHETELE CU CIUPERCI

CLATITE CU CREMA DE BRANZA

CLATITE CU PIEPT DE PUI

CLATITE CU TON

CROCHETE DIN PIEPT DE PUI

CHIFTELUTE CU SUSAN SI MAC

PASTA DE TON

SALATA VERDE CU TON

MAIONEZA RAPIDA

SALATA BOEUF
















































Comentarii

Postări populare