APERITIVE
Aperitivele sunt portii mici de mancare sau de bautura si sunt servite inainte sau la inceputul mesei, pentru a stimula pofta de mancare.
Aperitivele se mai intalnesc in retete cu denumiri precum "hors d’oeuvres", "antipasti" sau "starters".
Pot fi preparate simplu sau foarte sofisticat, in functie de ocazie si de timpul alocat pentru pregatirea lor.
In general aperitivele se servesc cu mana, sau pot fi taiate cu partea laterala a furculitei.
Aceste preparate cer o tarie, insa nu este o regula.
Unii prefera sa inceapa o masa cu ceva tare: o tuica, o votca, o visinata sau chiar un whisky.
De exemplu, daca se serveste o gustare traditionala cu mezeluri, branza, masline etc., un păharel de tuica este binevenit, contribuind la cresterea apetitului si taind, oarecum, efectul produs de preparatele mai grele, imbunatatind astfel digestia. Conditia de baza: licoarea sa fie naturala!
Insa, contrar credintelor, aperitivele pot fi insotite si de un pahar cu vin.
Preparatele pe baza de ciuperci merg foarte bine cu un vin demisec, iar unele specialitati se potrivesc cu un vin rose.
Insa cea mai potrivita asociere este cu cea a bauturilor aperitif sau a cocktailurilor servite inainte de masa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu