ALUAT DE CLATITE
Aluatul dulce de clătite poate contine coaja de lămâie, vanilie sau diferite esențe.
În aluatul sărat nu se va pune decât un praf de sare și diferite condimente: piper, boia etc
Clatite:
3 ouă
350 făină
500 ml lapte rece
4 linguri ulei
250 ml apă minerală
un praf de sare
ulei pentru prajit
Ouale se bat cu mixerul sau cu telul pana face un pic de spuma deasupra, se adauga uleiul, sarea si apoi jumatate din lapte.
Se adauga treptat faina si se amesteca continuu.
Apoi se dilueaza compozitia cu restul de lapte si in final se adauga apa minerala.
Aluatul de clatite trebuie sa fie omogen, fara cocoloase.
Punem la incins tigaia. Se pun 2-3 stropi de ulei indiferent dacă tigaia este antiaderenta sau nu.
Se prajesc pe o parte si apoi pe cealalta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu