BLAT DE PANDISPAN
tava totuna cu diametrul 26 cm
8 ouă
8 linguri zahăr
3 pliculețe zahăr vanilat
8 linguri făină
un praf de sare
Ouăle se scot din frigider cu o oră înainte de pregătire.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, cu mixerul sau cu telul.
Când și-au dublat volumul și au devenit spumoase, se adaugă zahărul treptat mixând în continuare.
Se adaugă și zahărul vanilat.
Când au devenit o bezea tare, se adaugă gălbenușurile treptat, mixând în continuu.
După ce compozitia s-a omogenizat, se scoate mixerul, se adaugă faina in ploaie, treptat, și se amestecă cu o lingură de lemn de jos în sus, încet, pentru a nu înmuia compoziția.
Se tapetează o tavă de copt ( orice formă ) cu hârtie cerată de copt, se adaugă aluatul de blat, și se uniformizează cu lingura de lemn.
Se introduce în cuptorul preîncins la 180 grade, pentru 30 - 40 min.
Se încearcă blatul cu o scobitoare : dacă pe scobitoare rămâne aluat însemna că mai trebuie ținut la cuptor, în schimb dacă scobitoarea iese curată, blatul este copt.
Se scoate blatul din cuptor.
După ce s-a scos din cuptor, cu lama unui cuțit subtire dar lung, se desprind marginile blatului de tavă.
După 10 minute, se răstoarnă blatul pe un grătar, si se lasă la răcit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu