CHIFTELUTE CU SUSAN


Aceste chifteluțe se fac rotunde, puțin mai mari decât bomboanele Raffaello.

Se pot prepara din carne de vită, porc sau amestec porc cu vită.

INGREDIENTE :

1 kg carne macră tocată (porc, vită sau amestec)
3 cepe medii
4-5 căței usturoi
4 cartofi
2 ouă
mărar verde sau uscat
sare
piper


MOD DE PREPARARE :

Carnea și legume se dau la mașina de tocat.

Personal prefer să dau legumele pe răzătoare, apoi sa le storc de zeamă (între plame se ia compoziția de legume date pe răzătoare și se strânge până iese toată zeama).

Asta ca să nu înmoaie compoziția.

Aceasta compoziție de carne și legume tocate se amestecă cu ouăle întregi, cu mărarul, și se condimentează după gust.


Într-o cratiță se încinge ulei mai mult pentru prăjit.

Cu ajutorul unei linguri se ia cantitate egală de carne și se formează bilute cu ajutorul palmelor umezite ușor cu apă.


Biluțele de carne de tăvălesc prin susan sau prin mix de susan cu mac.

Se pun la prăjit la foc mic, până se rumenesc pe toate părțile.


Se scot pe un platou acoperit cu prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de uleiul.

Sunt ideale servi ca aperitiv, simple sau în combinații, pe pat de salată verde.

Comentarii

Postări populare