PACHETELE CU CIUPERCI



INGREDIENTE :

1 pachet foietaj congelat
1 cutie ciuperci în conservă
1 ceapă mare
100 gr cașcaval ras
2 linguri smântână
1 ou
1 linguriță pătrunjel verde proaspăt sau congelat
1 gălbenuș pentru uns
4-5 linguri ulei
sare
piper


Se scoate foietajul din congelator cu cel puțin 1 oră înainte de pregătire.

Se curată ceapa, se spală și se taie mărunt.

Ciupercile se scurg și se toacă mărunt.

Se pune ceapa la călit în ulei până devine sticloasă.

Peste ea se adaugă ciupercile și se mai lasă la călit 5 minute.


Se răstoarnă compoziția într-un castron și se lasă la răcit.

Se adaugă apoi restul ingredientelor, se condimentează cu sare și piper.


Se amestecă până devine o compoziție omogenă.

Foietajul se taie în pătrate egale.



În mijlocul fiecărui pătrat se pune o linguriță de compoziție și se stâng marginile în diagonală, cu ajutorul degetelor  formând pachețelele.

Se fac și triunghiuri : in mijlocul fiecărui pătrat de foietaj se pune câte o linguriță de compoziție, se pliază, iar cu dinții unei furculițe se apasa pe margine.


Fiecare pachețel se unge pe deasupra cu gălbenuș de ou.


Cuptorul se încălzește la 220 gr, se reduce temperatura la 200 gr și se introduce tava în cuptor pentru 15 - 20 minute.

După ce s-au copt, se mută pachetele pe un platou.

Se pot servi atât calde cât și reci.

Comentarii

Postări populare