TIRAMISÙ - RETETA CLASICA
INGREDIENTE :
Tava 22x30 cm
500 gr mascarpone
300 gr pișcoturi savoiardi
12 linguri de zahăr
6 ouă
2 pliculețe zahăr vanilat
cafea
1 fiolă esență de rom
cacao
un praf de sare
Gălbenușurile se mixează cu 6 linguri de zahăr până se obține o cremă albă și spumoasă.
Peste cremă de gălbenușuri se adaugă toată cantitatea de mascarpone rece de la frigider.
Nu se mixează foarte mult, ci cât să se omogenizeze compoziția.
Dacă se mixează mai mult decât este nevoie, există riscul ca brânza de mascarpone să se taie!
cafea
1 fiolă esență de rom
cacao
un praf de sare
Gălbenușurile se mixează cu 6 linguri de zahăr până se obține o cremă albă și spumoasă.
Peste cremă de gălbenușuri se adaugă toată cantitatea de mascarpone rece de la frigider.
Nu se mixează foarte mult, ci cât să se omogenizeze compoziția.
Dacă se mixează mai mult decât este nevoie, există riscul ca brânza de mascarpone să se taie!
Vărsați cafeaua într-un recipient larg și îndulciți-o cu 2 linguri de zahăr și 1 fiolă rom.
Cafeaua se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare si zahăr vanilat.
În momentul în care încep să se întărească, se adaugă cele 4 linguri de zahăr, treptat.
Se continua mixarea până se obține o bezea tare ce se adaugă peste compozitia de gălbenușuri și mascarpone.
Pișcoturile se scufundă în cafea pentru câteva secunde, nu trebuie să fie foarte îmbibate, deoarece se vor scurge în tavă.
Se așează unele lângă altele pe fundul unui vas dreptunghiular.
Stratul de pișcoturi se acoperă cu un strat de cremă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu