CHEC APERITIV
tavă de chec 30x12
5 ouă mari
1 cană făină
1 linguriță cu vârf praf de copt
3 linguri ulei
300 gr șuncă presata sau orice alt mezel
100 g cașcaval ras
100 g măsline negre fara sâmburi
1/2 ardei roșu
1/2 ardei verde
sare
piper
MOD DE PREPARARE :
Ouale se mixează cu un praf de sare până devin o spumă.
Se adauga uleiul, și se încorporează faina amestecată cu praful de copt.
Se mixează pana se obține o compoziție omogenă.
Peste aceasta compoziție se adaugă sunca si ardeiul taiate cubulete, cașcavalul ras și măslinele feliate.
Se omogenizează toate ingredientele și se varsă într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt doar pe lungime.
Pereții laterali se ung cu ulei.
Se coace la foc mediu până se rumeneste ușor la suprafață și se testează cu o scobitoare.
Se scoate din cuptor, se lasă la răcit.
Se feliază rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu