CARTOFI SPIRALA
scobitori mari
cartofi medii
parmezan ras
unt topit
sare
piper
boia dulce sau picantă
praf de usturoi
Cartofii se spală bine cu un burete de vase cu apa călduță și se usucă ca un prosop de bucătărie.
Cartofii cu coajă sa baga la cuptorul cu microunde pentru 3 - 4 minute și apoi se lasă înăuntru câteva minute pentru a se înmuia.
În fiecare cartof se bagă câte o scobitoare prin mijloc.
Cu un cuțit mare se taie cartoful circular, în spirală până la scobitoare, însă nu trebuie tăiate felii individuale.
Se trage ușor cu mâna fiecare felie, formând o spirală.
Fiecare spirală se unge cu unt topit.
Se amestecă toate ingredientele într-un castron ( parmezan ras, sare, piper, boia, praf de usturoi).
Cu o lingură, deasupra castronului se presară din abundență amestec peste spirala de cartof.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se așează fiecare scobitoare cu spirală de cartof, și se bagă in cuptorul preîncălzit la 160 gr, pentru 30 - 35 minute.
Când s-au copt, se scot de pe scobitoare, pe un platou de servire și se asezoneaza după preferințe cu patrunjel verde, parmezan sau se pot servi simpli.
Comentarii
Trimiteți un comentariu