FURSECURI PENTRU MOȘ CRACIUN
400 gr făină
1 linguriță praf de copt
un praf de sare
230 gr zahăr pudră
3 pliculețe zahăr vanilat
1 ou
200 gr unt
5 picaturi esență de lămâie
Se amestecă toate ingredientele uscate: făina, sare, praful de copt și zahărul pudră.
Se adaugă untul moale, ținut la temperatura camerei, oul și esență de lămâie.
Se amestecă cu mâna, până ce se încorporează bine toate ingredientele și se formează un aluat sfaramicios.
Se bagă în folie de plastic și se dă la frigider pentru 40 minute.
Se întinde în foaie nici prea groasă nici prea subțire și se fac diferite forme.
Ideal ar fi să lucrați direct pe foaia de hartie de copt.
Hârtia de copt cu formele de fursecuri se pune în tavă.
Se ornează cu diferite bomboanele colorate.
Se încinge cuptorul la 190 grade.
Tava cu fursecuri se bagă in cuptor, reducând temperatura la 170 grade și se coace pentru 10 minute.
Se scot când încep sa se rumenească.
Comentarii
Trimiteți un comentariu