TARTA CU BANANE
Ingrediente:
300 gr faina
3 galbenusuri
100 gr unt
1 pahar de zahar
3 pliculete zahar vanilat
1 cutie 200 gr smantana grasa
4 banane
6-7 linguri fulgi de cocos
3 linguri zahar
Preparere blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca bine cu mixerul impreuna cu jumatate de pahar de zahăr, 1 pliculet zahar vanilat si untul topit.
Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat dens, sfaramicios.
Se înveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.
Bananele se curata de coaja, se taie rondele peste care se presara 1 pliculet zahar vanilat.
Se amestecă smantana cu 6-7 linguri fulgi de cocos, 3 linguri zahar.
Forma de tarta sau orice alta forma rotunda se unge cu unt si se niveleaza aluatul cu mana , atat pe fundul formei cat si pe pereti.
Se aseaza bananele, iar deasupra lor se intinde amestecul de smantana.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 - 200 gr pentru 20 minute.
Cu cateva minute inainte de a scoate tava din cuptor, se bat albusurile cu jumatate de pahar de zahar si cu 1 pliculet zahar vanilat, pana se obtine o bezea tare.
Se scoate tava din cuptor, iar deasupta se niveleaza bezeaua.
Tarta se da la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Se decoreaza cu glazura de ciocolata, fulgi de ciocolata sau fructe confiate.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu