GOGOSI PUFOASE
INGREDIENTE:
1 kg făină
2 pliculețe drojdie uscată a câte 7 gr fiecare sau 1 cubuleț de 25 gr drojdie proaspătă
3 ouă
sare
1 linguriță zahăr pentru maia
lapte îndulcit cu jumatete cană zahăr
3 pliculețe zahăr vanilat
opțional coajă rasă de lămâie
ulei
zahăr pudră
MOD DE PREPARARE :
Faina cernuta se amestecă cu 1 linguriță sare, apoi se pune într-un castron încăpător.
Se face o scobitură în mijlocul făinii se adaugă drojdia( cea proaspata se fărâmițează) și o linguriță de zahăr.
Se amestecă cu puțin lapte călduț, se face maia.
Se lasă în repaus 10 minute.
Se adaugă ouăle bătute puțin cu mixerul, zahărul vanilat, (optional coajă rasă de lămâie), si se frământă bine cu laptele călduț și îndulcit.
Se desprinde de pe mâini și de pe pereții castronului cu puțin ulei.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie curat, și se lasă la crescut 1 oră, într-un loc călduț, ferit de curent.
Se unge blatul de lucru cu ulei, la fel și sucitorul, se ia câte o bucată de cocă, se mai frământă puțin și se întinde cu sucitorul într-o foaie groasă cât un deget.
Se taie forme cu gura unui pahar.
Se lasă să se odihnească 1o minute, apoi se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit.
Se scot pe un prosop de hartie, și se lasă să se mai răcească.
Călduțe se dau prin zahăr pudră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu