CARTOFI CROCANTI LA CUPTOR


INGREDIENTE :

2 kg cartofi medii
50 gr unt
2 linguri oțet ( de preferat rosu)
4-5 linguri ulei măsline
5-6 catei usturoi
sare
piper
rozmarin (optional)

MOD DE PREPARARE :

Cartofii de mărimi medie se curată de coajă si se fierb în apa cu sare.

După ce a început sa fiarbă se mai țin 10 - 15 minute.
Se scot atunci când cartofii încep ușor sa se decojesca, sa se crape puțin.

Se scurg într-o strecuratoare de apă.
Pentru a crea învelișul crocant, cartofi se ciufulesc ( se arunca ușor in sus) în strecuratoarea in care i - am scurs de apă.

Se pregătește o tava de copt mai mare, deoarece cartofii trebuie sa stea departati, in care se pune ulei de măsline, unt topit și cateii de usturoi nedecojiti si rozmarinul.

Ingredientul secret este otetul rosu : se adaugă 2 linguri in tava peste celelalte ingrediente.

Mirosul va dispărea la copt, în schimb acest ingredient va da cartofilor o crusta crocanta.

Se adaugă cartofii "ciufuliti", in tava peste celelalte ingrediente si se condimentează cu sare și piper.

Se amestecă în tava cu ingredinte cu ajutorul unei palete.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 gr timp de 50-60 minute.

După 40 minute se scoate tava din cuptor și se presează ușor cartofii, direct în tavă, cu ajutorul unui tel pentru piure.


Se introduce din nou tava la cuptor pentru 10-20 minute.


Comentarii

Postări populare