CHIFLE CU MASLINE SI CEAPA



INGREDIENTE:
1 kg faina
2 pliculețe drojdie uscata sau 20 gr drojdie proasoata
sare
1 linguriță zahar
2 linguri margarina
2 cepe medii
1/2 borcan masline negre sau verzi fără sâmburi
semințe de bostan crude (optional)

Ceapa se curată, se spala, se toaca mărunt și se pune la calit in 3 linguri de ulei.
Se sareaza (pentru a nu se arde) și se lasă la călit pana devine sticloasa.
Se transfera din cratita într-un bol pentru a se raci.
Măslinele se taie rondele.

Se pregătește coca: se încălzește apa, se face maiaua : in mijlocul bolului plin cu faina se face o gaura în care se adaugă drojdia si o linguriță de zahăr. Se amestecă cu apa călduță si putina faina.

După 5-10 minute se frământă coca cu apa călduță, sare și margarină, pana se obține un aluat elastic, cu consistența nici prea moale dar nici prea vartoasa.
Se adaugă ceapa călită si rondelele de măsline și se frământa bine pana se încorporează toate ingredientele.
Bolul cu coca se acoperă cu un prosop curat de bucătărie și se lasă la crescut timp de 1 oră.

Se tapetează o tava de aragaz cu hârtie cerată de copt.

Din aluat se rupe câte o bucățică si se frământa puțin pe blatul uns cu puțin ulei.
Se formează chifle și se așează pe tava.
Se presară deasupra semințele de bostan.



Se mai lasă in repaus 10 minute, apoi se introduc în cuptorul preîncălzit la 150 gr, timp de 50-60 minute pana se rumenesc frumos.

Comentarii

Postări populare