CHOCOFLAN



INGREDIENTE :

Blat:

100 gr zahar
10 gr zahar vanilat
110 gr faina
4 gr praf de copt
20 gr cacao
25 ml esenta de rom
30 ml apa
3 linguri ulei
3 oua
un praf de sare

Crema de zahar ars

Caramel:

150 gr zahar

MOD DE PREPARARE :

Caramel:

Într-o crăticioară se caramelizeaza zaharul la foc  mic pana capata o culoare aurie .

Il transferam rapid intr-o tava din sticla termorezistenta, tapetand baza si peretii.

Atentie: vasul de yena trebuie introdus în cuptor cald 10 minute, înainte de a-l tapeta cu zahar ars.
Se lasa sa se racesca complet , pana trozneste !

Se prepară crema de zahar ars
Se transfera in tava tapetată cu caramel si se lasă la temperatura camerei pana pregătim blatul.

Blatul:

Ouale se separa , albusurile le mixam cu un praf de sare , zahar si zahar  vanilat.

Faina se amesteca cu praful de copt  , cacaua se amesteca bine cu esenta de rom si apa.

Galbenusurile le mixam cu compozitia de cacao si ulei.

Amestecam albusurile cu compozitia de galbenusuri .

Adaugam treptat faina si amestecam.
Peste compozitia de crema se adauga compozitia de blat si NU amestecam!

Compozitiile se vor uniformiza in timpul coacerii.



Introducem tava in cuptorul  preincalzit la 180 C si se coace timp de 1 oră - 1 oră și jumătate.

Dupa coacere, prajitura se desprinde  de peretii formei cu un cutit bine ascutit.

Se lasa sa se racesca complet , se acopera cu o folie alimentara si se pune la frigider pentru minim 4 ore, de preferat peste noapte.

Se indeparteaza folia, deasupra se pune o tava si prin miscare rapida rasucim.

Introducem  prajitura  pentru 30 minute la rece, in acest fel se va insiropa mai bine.

Indepartam marginile si portionam prajitura in 12 bucati egale.

Se ornează cu frisca.

Comentarii

Postări populare