CREMA MOUSSELINE
INGREDIENTE :
400 ml lapte
4 gălbenușuri
150 gr zahăr
60 gr făină
un praf de sare
2 pliculețe zahăr vanilat
2oo gr unt rece
Laptele se pune la fiert cu zahărul vanilat.
Separat se mixează gălbenușurile, faina și sarea.
Se mixează până se obține o compoziție spumoasă.
Când laptele s-a înfierbântat bine, îl turnăm în fir subțire în castronul cu gălbenușuri.
Se răstoarnă în cratița în care a fiert laptele, se pune la fiert la foc mic, amestecând continuu.
Când dă în clocot, se mai tine 2 - 3 minute.
Se răstoarnă în alt castron, se acoperă cu folie transparentă ca să nu formeze crustă.
Se lasă la răcit la temperatura camerei.
Când crema s-a răcit, se spumează cu untul rece de la frigider.
Se adaugă puțin câte putin, mixând scurt după fiecare adăugare.
Sfat: dacă crema pe bază de unt se taie, se repară mixând la viteză mare 10 - 15 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu