PAINE DE CASA



INGREDIENTE:

1 kg faina
2 pliculețe drojdie uscata sau 20 gr drojdie proaspata
2 lingurițe sare
1 linguriță zahar
1 lingura margarina
700 ml apa calda
1 ou pentru uns
susan, mac (optional)

Se pregătește coca: se încălzește apa, se face maiaua : in mijlocul bolului plin cu faina se face o gaura în care se adaugă drojdia si o linguriță de zahăr. Se amestecă cu apa călduță si putina faina.


După 5-10 minute se frământă coca cu apa călduță, sare și margarină, pana se obține un aluat elastic, cu consistența nici prea moale dar nici prea vartoasa.

Se frământa cu puțin ulei pentru a se desprinde de pe mana.

Bolul cu coca se acoperă cu un prosop curat de bucătărie și se lasă la crescut timp de 1 oră.

Tava de copt se tapetează cu hârtie cerată.
Se mai frământă coca câteva minute pe un blat uns cu puțin ulei și se pune în tavă de copt.




Se lasă să se odihnească 5-10 minute, se unge cu oul bătut și se presară semințe de susan, mac etc.
Apoi se introduce tava cu coca in cuptorul preîncălzit la 150 grade timp de aproximativ 1 oră.
Se lasă la copt pana se rumeneste frumos.

Se scoate tava din cuptor, se răstoarnă pâinea și se acoperă cu un prosop curat de bucătărie.



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare