PRAJITURA CU DOVLEAC ȘI MERE
INGREDIENTE :
Blat:
6 oua
200 gr zahar (8 linguri)
150 ml ulei (10 linguri)
200 ml lapte
350 gr faina (14 linguri)
1 pliculeț praf de copt
1 pliculeț zahar vanilat
praf de sare
Compoziție dovleac :
4 cani dovleac ras
1 cană mar ras
150 gr zahar (6 linguri)
50 gr unt
2 pliculețe zahar vanilat
1 lingurita scorțișoară
MOD DE PREPARARE :
Blat:
Mai intai pregatim o tava de 30x40cm, pe care o tapetam cu hartie de copt sau o ungem cu unt.
Incingem cuptorul la 180°C.
Amestecam cu mixerul la viteza mare ouale si zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul (5 minute).
Adaugam uleiul in fir subtire si continuam sa mixam.
Adaugam zaharul vanilat si laptele si mizam ușor.
Apoi adaugam faina impreuna cu sare si praful de copt si amestecam foarte bine cu mixerul.
Turnam jumatate din compozitie in tava si o nivelam usor cu spatula. Coacem blatul 10 minute sau pana face o crusta aurie.
Umplutura:
Intr-o cratita mare se pune la calit, la foc mic, dovleacul ras, mărul ras și untul, amestecand des.
Se tine pe foc aproximativ 10-12 minute pana dovleacul este moale.
Înainte de a lua cratiță de pe foc se adaugă zaharul vanilat și scorțișoara.
Se lasă compoziția la răcit.
Peste foaie de aluat coapta, punem umplutura de dovleac si o nivelam foarte bine cu spatula.
Turnam deasupra restul de aluat, astfel incat sa acoperim complet umplutura de dovleac.
Dam prajitura la cuptor 15-20 minute sau pana trece testul scobitorii.
Se scoate tava din cuptor, se desprind marginile prăjiturii cu ajutorul unui cuțit și se lasă la răcit.
Prăjitura trebuie sa fie rece pentru a o portiona.
Optional se poate orna cu zahar pudra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu