SOS CAMPENESC
1 pui
2 cepe
2 ardei grași
2 catei usturoi
1 cutie roșii in conserva
2 linguri bulion
zeama de carne
sare
piper
Puiul se taie bucăți, și se fierbe în apa cu sare, pana se ia spuma.
Bucățile de carne se scot și se prăjesc în ulei pe fiecare parte pana se rumenesc.
Zeama nu se arunca, ci se va folosi la prepararea sosului.
Ceapa si ardeiul se taie julien, iar usturoiul se toaca mărunt.
În uleiul rămas de la carne se călește ceapa, usturoiul și ardeiul pana se înmoaie.
Se adaugă roșiile în cutie și bulionul diluat cu puțină zeama de carne.
Se lasă la călit câteva minute, apoi se completează cu zeama, cât sa se formeze un sos.
Se adaugă carnea și se condimentează după gust cu sare și piper.
Se mai lasă pe foc 10 minute.
Se servește cald alături cu mămăliguță sau cu Paine de casa sau cu Chifle cu măsline și ceapa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu