SUBEREK



INGREDIENTE:

1 kg faina
2 pliculețe drojdie uscata sau 20 gr drojdie proasoata
sare
1 linguriță zahar
2 linguri margarina

Se pregătește coca: se încălzește apa, se face maiaua : in mijlocul bolului plin cu faina se face o gaura în care se adaugă drojdia si o linguriță de zahăr. Se amestecă cu apa călduță si putina faina.


După 5-10 minute se frământă coca cu apa călduță, sare și margarină, pana se obține un aluat elastic, cu consistența nici prea moale dar nici prea vartoasa.
Se frământa cu puțin ulei pentru a se desprinde de pe mana.

Bolul cu coca se acoperă cu un prosop curat de bucătărie și se lasă la crescut timp de 1 oră.

În acest timp se pregateste compozitia pentru umplut suberekul.
Ceapa se curata si se taie marunt. Carnea tocata se pune intr-un bol, se adauga ceapa tocata, piper si sare dupa gust si se condimenteaza cu menta ( optional).

Când aluatul a crescut, se împarte in bucati mai mici carora li se dau forma de bila si se lasă 5 minute pe blatul de lucru ca să mai crească.

Se intind acum foile: din fiecare mingiuta se va face o foaie nici prea subțire nici prea groasa.

Pe o jumatate din foaie se adauga o lingura de compozitie care se va intinde pe aceasta, iar cealalta jumatate se va plia peste ea.

Se apasa apoi cu degetele bine pe margini ca sa le lipim.

Se prajesc suberekurile in baie de ulei incins, pe fiecare parte pana devin aurii.

Se scot pe servetele de hartie.

Se servesc calde, alaturi de un iaurt gras. 

Comentarii

Postări populare