VARZA LA CEAUN
2 verze mari murate
2 kg coasta de porc
1 ceapa mare
1 ardei
1 cutie roșii in conserva
sare
piper
boia dulce
2 frunze de dafin
150 ml ulei
apa calda
Uleiul il punem intr-o cratita la incins si rumenim in el coastele de porc pe care le am dat cu sare.
Le scoatem pe o farfurie, iar in uleiul ramas calim ceapa tocata câteva minute pena devine sticloasa.
Adaugam ardeiul, mai calim câteva minute.
Adaugam un strat de varza, 2-3 linguri roșii in bulion, un strat de carne, iar un strat de varza unul se roșii și unul de carne, ultimul strat fiind de varza.
Se adaugă 1-2 cani de apă și se lasă la fiert la foc mediu.
Amestecam cu grija când începe sa fiarbă de jos în sus.
Lăsăm la fiert timp de aproximativ o ora.
Când apa scade, adaugam alta calda și tot asa.
Condimentam cu sare dacă mai este nevoie, piper și boia.
Intre timp pregatim o tava pentru cuptor si răsturnam in ea varza din ceaon.
Adaugam si frunzele de dafin, ascunzându-le printre varza (ca sa nu se ardă).
Mai completam cu 1-2 cani de apă, si băgăm la cuptor pentru încă o ora, la foc mediu, pana ce varza s-a fiert și s-a rumenit frumos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu