BRANZOAICE
INGREDIENTE :
aproximativ 25 branzoaice
1 kg faina
2 pliculețe drojdie uscata sau 40 gr drojdie proaspata
1 lingurita sare (cașul are si el sare)
1 linguriță zahar
1 lingura margarina
500 ml apa calda
2 oua
puțin ulei pentru framantat
COMPOZIȚIE:
600 gr caș de oaie puțin sarat
3 oua
Ulei pentru prăjit
Se pregătește coca: se încălzește apa, se face maiaua : in mijlocul bolului plin cu faina se face o gaura în care se adaugă drojdia si o linguriță de zahăr. Se amestecă cu apa călduță si putina faina.
După 5-10 minute se frământă coca cu apa călduță, sare, margarină și oua, pana se obține un aluat elastic, cu consistența nici prea moale dar nici prea vartoasa.
Se frământa cu puțin ulei pentru a se desprinde de pe mana.
Bolul cu coca se acoperă cu un prosop curat de bucătărie și se lasă la corescut timp de 1 oră.
Se pregătește compoziția :
Cașul se rahileaza.
Se adaugă ouăle întregi și se amestecă foarte bine pana se obține o compoziție omogenă.
Se rup bucatele mici, se frământa puțin pe blatul de lucru uns cu ulei și se lasă câteva minute la crescut.
Se intinde cu mâna în foaie subțire pătrată.
Se adaugă in mijloc o lingură de compozitie de branza.
Se pliaza foaia in triunghi, se apasa cu degetele apoi cu o dinții unei furculițe închidem bine.
Cu partea laterala a furculiței se uniformizeaza triunghiul.
Se prăjesc în mult ulei pe ambele părți.
Se scot pe servetele de hartie.
Sfat: cât timp se prăjește un rand de branzoaice, se rup alte bucatele de cocă și se lasă la crescut pe blat.
Astfel branzoaicele vor ieși pufoase iar branza nu va ieși din ele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu