CIORBA DIN COASTE DE PORC
INGREDIENTE :
6 porții
1 kg coaste de porc
2 cepe medii
1 morcov
2 felii de țelină
1 tulpina cu frunze de țelină
1 ardei gras
2-3 linguri zarzavat călit sau crud din rosii, morcov și ardei
1/2 cutie de roșii în bulion
1 legătură leuștean verde sau 2 linguri leuștean la sare
4 cartofi potriviți
zeama de la o lămâie sau 1 cană borș
1 ceșcuță orez (ceșcuță de espresso).
1 legătură pătrunjel verde sau 2 linguri patrunjel congelat.
Coastele tăiate și spălate se pun la fiert în 2,5 litri de apă (cât sa le acopere), iar când apa s-a înnegrit scoatem carnea din apă.
Aruncam apa, asezam coastele în oală și completăm cu 5 litri de apă.
Se pune la foc mediu și se spumează la nevoie.
Când carnea nu mai face spumă, se adaugă 1 linguriță de sare.
Se adaugă orezul.
După 5-10 minute se adaugă morcovul și țelina tocate marunt.
După alte 10 minute se adaugă legumele care fierb mai ușor: ceapa, tulpina de țelină cu frunze și ardeiul tocate mărunt.
După ce legumele s-au fiert se adaugă 2-3 linguri zarzavat călit sau crud din roșii, ardei și morcov și 1/2 cutie de roșii în bulion.
Atentie : se completează cu apă ori de câte ori este nevoie.
După ce se ia spuma făcută de rosii, se adaugă leușteanul și cartofii curățați și tăiați în sferturi.
După ce au fiert și cartofii, se adaugă zeama de lămâie sau borș.
Se potrivește de sare și acreală și se stinge focul.
Se drege ciorba cu ou bătut, pătrunjel și leuștean verde.
Comentarii
Trimiteți un comentariu