CIULAMA DE CIUPERCI CU LAPTE



INGREDIENTE:
2 portii

1 ceapă medie
3 linguri ulei
3 cutii mici ciuperci (170 gr x3)
2 linguri cu vârf făină
2 căni lapte rece
1/4 cană apă
praf de sare
piper
mărar verde

Ceapa se toacă mărunt și se călește în 3 linguri ulei.

Se presară un praf de sare peste ea, pentru a nu se arde.
Când a devenit sticloasă, se adaugă faina și se amestecă.

Se lasă la călit 1 minut, faina nu trebuie să se rumenească.

Se adaugă tot laptele, focul se dă foarte mic și se amestecă energic cu un tel sau cu o lingură de lemn pentru a nu face cocoloașe.

Se pune pe foc și se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă ciupercile fierte și tăiate feliuțe.

Se mai lasa 10 minute la fiert, amestecând des cu o lingură de lemn pentru a nu se prinde.

Se condimentează după gust cu sare și piper.

Se stinge focul și se adaugă mărar verde tocat mărunt.




Comentarii

Postări populare