CORNULETE CU GEM



1/2 kg ulei
1 cană apa
2 linguri otet
1 kg faina
un praf de sare
1 linguriță zahar
bucatele de rahat sau gem de orice fel
zahar pudra
1 plic zahar vanilat

Într-o craticioara se pun pe foc uleiul, apa și otetul și se dau într-un clocot.
Se lasă la răcit.

Într - un castron încăpător se toarnă faina. Se presară un praf de sare.
În mijloc se face o gaura, in care se adaugă drojdia, 1 linguriță de zahăr și 2 linguri apă caldă. Se amestecă cu puțină făină si se lasă să se activeze drojdia 5-1o minute.

Când amestecul de apă, ulei și oțet s-a mai răcit (sa fie suportabil la mana pentru a frământa), se toarnă câte puțin și se frământa aluatul de cornulețe.
Nu se frământa foarte mult, ci cât sa se formeze un aluat omogen.
Se lasă să se odihnească 30-40 minute.

Se întinde cu ajutorul sucitorului o foaie subțire, se decupează cu ajutorul unei farfurii adânci de ciorba conturul rotund, apoi se taie 8 fâșii ( triunghiuri).



Se pune gemul sau bucățică se rahat la baza triunghiului și se rulează pana la vârf.
Se dau forma unui cornulețe ( un pic îndoit, de forma unui potroace).

Se așează direct pe tava tapetata cu hârtie de copt, si se introduce in cuptorul preîncălzit la temperatura medie (150-180 grade) timp de 30 - 35 minute pana se rumenesc frumos.
Se scot pe un platou și se lasă la răcit.
Când s-au răcit se dau prin zahar pudra amestecat cu 1 pliculeț zahar vanilat. 

Comentarii

Postări populare