FASOLE CU CARNATI LA CEAUN


INGREDIENTE :
6 porții

1 kg fasole
600 ml zeamă în care a fiert fasolea
8 cârnați proaspeti
3 cepe mari
ulei
3 linguri pastă de roșii
3-4 linguri roșii în bulion
sare
piper
mărar verde



Se fierbe fasolea sau se folosește fasole fiartă la cutie (2 cutii de 800 gr).
Cârnații se prăjesc.


În uleiul în care am prăjit cârnații călim ceapa tocată mărunt, până devine sticloasă.


Adăugăm bulionul și roșiile, apoi mai călim câteva minute.


Adăugăm fasolea cu zeama și fierbem până ce zeama a scăzut și sosul s-a legat.
Dacă mai este nevoie mai adaugăm apă.


Adăugăm cârnații și mai lăsăm câteva minute pe foc, condimentăm cu sare și piper după gust.


Atentie: dacă se folosește fasole fiartă din cutie, se va gusta înainte de a adăuga sare (fasolea din cutie conține sare).

La final adăugăm mărar verde și închidem focul.


Comentarii

Postări populare