FURSECURI FRAGEDE DE IARNA
INGREDIENTE :
pentru două tavi de fursecuri
1 pachet unt
10 linguri cu vârf de zahăr
2 gălbenușuri
2 pliculețe zahăr vanilat
20 linguri cu vârf de făină
Untul se mixează împreună cu zahărul si zahărul vanilat la viteză medie, timp de 5 minute.
Se adaugă apoi cele două gălbenușuri si se continua mixarea pentru încă 5 minute.
Se adaugă 10 linguri de făină și se frământa ușor cu mana.
După ce s-a incorporat toată faina, se adaugă și celelalte 10 linguri de faina și se frământa bine.
Aluatul se lasă 10 minute să se odihnească la temperatura camerei.
După ce aluatul s-a odihnit, tava se tapetează cu hârtie de copt.
Se rupe câte o bucată din aluat și se întinde o foaie groasa de câțiva milimetri cu ajutorul palmelor.
Cu forme specifice sărbătorilor se vor decupa fursecuri.
Ele se vor așeza direct pe hârtia de copt, la distanta de 1 cm una fata de cealaltă.
Pentru a realiza fursecurile în formă de lăbuțe, se rupe câte puțin din cocă, se face un rulou între palme ( lung de 2 cm) , apoi cu o furculița se apasa ușor la unul dintre capete.
Tava cu fursecuri se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Fursecurile se coc 10-15 minute până se rumenesc frumos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu