GULAS DE PORC
1 kg carne de porc
4 cepe
3 căței usturoi
150 ml vin sec
2 căni de apă
2 kg cartofi
3 morcovi
1 tulpină țelină
2 felii căpățână țelină
1ardei
2 roșii
4-5 linguri rosii in conserva
crenguțe de pătrunjel verde
sare
piper
boia dulce sau picantă după gust
Carnea se taie cubulețe, se sărează și se prăjește în ulei încins (1 ceșcuță).
Când s-a rumenit, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Se condimentează cu piper și sare, se stinge cu vinul îndoit cu 2 căni de apă, timp de 50-60 minute.
Între timp, curățăm cartofii, morcovii și țelina.
Legumele tocate mărunt se adaugă peste carne.
Le lăsăm să mai fiarbă 20-30 minute.
Se adaugă apoi roșiile în conservă, ardeiul tăiat fideluță și roșiile tăiate cubulețe.
Se lasă pe foc 15-20 minute.
Se potrivește gustul, condimentand cu sare, piper și pătrunjel verde.
Comentarii
Trimiteți un comentariu