MUSACA
INGREDIENTE :
6 porții
1 kg carne tocată amestec porc și vită
50-100 ml apă
3 cepe potrivite
1 cutie roșii în conservă
mărar verde
sare
piper
7 ouă
50 ml lapte sau smântână
2 kg cartofi
ulei pentru prăjit
Carnea tocată se pune la călit într-un fir de ulei.
Sfat: Înainte de a căli carnea, dacă este prea slabă, indicat ar fi să o frământați cu puțină apă (50-100 ml) pentru a nu se face "cocoloașe" la călit.
Când începe să se rumenească se adaugă ceapa tocată mărunt.
Se călește cateva minute până se înmoaie ceapa și apoi se adaugă roșiile.
Se ține la călit până se evaporă zeama.
Se contimentează cu sare și piper după gust și se mai călește 1 minut.
Se trage cratita de pe foc și se adaugă mărarul verde.
Se transferă într - un bol, pentru a accelera răcirea.
Între timp, cartofii se curată, se spală și se taie rondele.
Se prăjesc în ulei doar cât să își schimbe culoarea și să se înmoaie.
Se scot pe un șervețel de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei și se presară un praf de sare peste ei.
Indicat ar fi ca, cantitatea de cartofi să fie împărțită în două părți aproximativ egale.
După ce compoziția s-a răcit se adaugă ouale întregi și se omogenizează bine.
Se pregătește tava de copt.
Se tapetează cu un strat de cartofi, apoi se întinde compoziția pe toată suprafața tăvii.
Deasupra se așeză ultumul rând de cartofi.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 pentru 20-30 minute.
Când a început să se rumenească și timpul de coacere a trecut, se scoate tava din cuptor și se toarnă deasupra ouale bătute în prealabil cu 50 ml lapte rece.
Se reintroduce tava în cuptor pentru încă 10-15 minute, până când oul se gătește.
Se poate servi simplă sau alături de iaurt grecesc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu