PASTE "AL FORNO"
INGREDIENTE :
4 PORTII
500 gr paste penne
3 cutii de ton în ulei ( 600 gr)
1 cutie roșii ( 200 gr)
2 catei de usturoi
jumătate legătură pătrunjel verde
2 frunzulițe de busuioc proaspăt (optional)
1-2 peperoncini (ardei iute uscat)
piper
300 gr cașcaval ras
100 gr parmezan
Într-o oală, se pune la fiert apa pentru paste.
Intre timp, preparam sosul pentru paste.
Tonul nu se scurge de ulei, ci se pune la calit cu totul, pentru 3-4 Minute.
Usturoiul se curata, se striveste cu partea laterala a cutitului si se toaca mărunt.
Se adauga peste ton si se caleste totul 2-3 minute.
Când apa pentru paste a început sa fiarbă, se adaugă cele doua linguri de sare și pastele.
Pătrunjelul verde se spala si se toaca mărunt.
Se adaugă și el la călit pentru 1 minut.
Apoi se pun roșiile.
Când sosul a început sa scadă și roșiile s-au fiert, se adaugă puțin din apa de paste: va lega sosul și totodată îl va sara.
După câteva minute se condimentează cu piper și ardei iute.
Pastele se fierb "al dente", adică cu 1-2 minute mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
Se verifica: se scoate o pasta si se taie în jumatate.
Dacă nu prezinta un filament (o dunga) alba, înseamnă că sunt fierte.
Când pastele s-au fiert, se scurg de apa intr-o strecuratoare.
Atentie: dacă se folosesc paste italiene, NU ESTE NEVOIE SA LE PUNEM SUB JET DE APA RECE.
Pastele scurse se amesteca cu sosul de ton.
Cuptorul se încălzește la 180 grade.
Se pregateste o tava din yena.
Se pune jumatate din cantitatea de paste, se nivelează pe toată suprafata tăvii, iar deasupra se presară jumatete din cașcavalul ras.
Se completează cu pastele ramase.
Se presară deasupra cașcavalul ras rămas si parmezan.
Deși pastele cu peste se servesc in general fara branza, in cazul pastelor "al forno", pregătite la cuptor, branza este necesara.
Se ornează cu doua frunzulițe de busuioc proaspăt, ce va da pastelor o aroma deosebita.
Se introduce tava în cuptorul încălzit pentru 30 minute.
După ce branza s-a topit si a format o crusta frumos rumenita, se scot din cuptor.
Se pot servi calde sau reci.
Comentarii
Trimiteți un comentariu