PLACINTA CU CAS DE OI
INGREDIENTE :
1 kg făină
2 pliculețe drojdie uscata (7 gr fiecare) sau 20 gr drojdie proaspătă
1 linguriță sare (cașul are și el sare)
1 linguriță zahăr
1 lingură margarină
2 ouă
1 cană lapte cald
1 cană apă caldă
puțin ulei pentru frământat
COMPOZIȚIE:
1 kg caș de oaie puțin sarat
7 ouă
Se pregătește coca: se încălzește apa, se face maiaua : în mijlocul bolului plin cu făină se face o gaură în care se adaugă drojdia si o linguriță de zahăr.
Se amestecă cu apă călduță și puțină făină.
După 5-10 minute se frământă coca cu apa călduță, lapte, sare, margarină și ouă, până se obține un aluat elastic, cu consistență nici prea moale dar nici prea vârtoasa.
Se frământa cu puțin ulei pentru a se desprinde de pe mâna.
Bolul cu coca se acoperă cu un prosop curat de bucătărie și se lasă la crescut timp de 1 oră.
Se pregătește compoziția :
Cașul se rahileaza.
Se adaugă ouăle întregi și se amestecă foarte bine până se obține o compoziție omogenă.
După ce coca a crescut, se frământa câteva minute pe blatul uns cu puțin ulei.
Se face un sul și se taie în trei parti egale.
Fiecare parte se întinde în foaie subțire, dreptunghiulara.
Compoziția de branza se împarte și ea în trei parti egale.
Pe fiecare foaie se întinde branza cu ou, lăsând 1-2 cm pana la margine.
Se rulează părțile laterale și se rulează foaia cu brânză.
Rulourile de plăcintă se așează în tavă tapetata cu hârtie de coptși se lasă să se odihnească 10-15 minute.
Se unge cu ou și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 150 grade timp de 1 oră.
Când plăcinta s-a rumenit frumos se scoate tava din cuptor și se acoperă cu un prosop de bucătărie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu