SPAGHETTI CU SMANTANA SI BROCCOLI


INGREDIENTE:
4 portii

400 gr broccoli
1 pachet spaghetti nr. 5
ulei de masline
2 catei de usturoi
600 ml smantana
200 ml lapte
300 gr cașcaval ras
sare
piper
fulgi de ardei iute (peperoncini)
parmezan
2 linguri de sare pentru apa de paste







Apa pentru paste se pune la fiert.
Când a început sa fiarbă se adaugă 2 linguri de sare, apoi broccoli.
Atentie: dacă broccoli sunt cruzi, se desfac in buchetele, se curata de frunzulite și se taie partea mai tare din cozile buchetelelor.
Se vor tine la fiert 3-4 minute, apoi se scot din apa cu o spumiera.
Dacă broccoli sunt congelați, se vor tine la fiert 2-3 minute.
După ce am scos broccoli, adaugam pastele la fiert.


Le fierbem "al dente", adică cu 1-2 minute mai puțin decât timpul indicat pe pachet.

Cât timp fierb pastele ne ocupam de sos.

Într-o cratiță punem la călit broccoli cu un fir de ulei de măsline.
După 3-4 minute adaugam usturoiul curățat și tocat mărunt.


Smantana o diluam cu laptele și adaugam amestecul peste broccoli.
Dam focul mic și lăsăm câteva minute, paca ce sosul începe sa se îngroașe.

Adaugam cașcavalul si lasam pana se topește su se leaga sosul.



Condimentam cu sare, piper și ardei iute după gust.



Pastele se scurg și se adaugă peste sosul de smantana si broccoli și se amestecă totul foarte bine.

Se servește cu parmezan pe deasupra.

Comentarii

Postări populare