TARTA CU GRIS SI PIERSICI DIN COMPOT
Trebuie să recunosc că nu prea mă atrag dulciurile de post, la fel se întâmplă și cu compotul.
Am încercat sa reinventez un dulce de post și să îi atribui compotului un rol principal în aceasta tartă.
Am creat povestea unui început de iarna... Aroma de lamaie și piersică ne învăluie întreaga casă de îndată ce tarta începe sa se rumenească...
INGREDIENTE :
8 linguri cu vârf griș
4 linguri cu vârf de făină
3 linguri cu vârf fulgi de cocos
4 linguri cu vârf de zahăr
100 ml ulei
200 ml compot de piersici
2-3 piersici mari din compot
1 pliculeț zahăr vanilat
1/2 fiolă esență de lămâie
2 lingurițe rase praf de copt
un praf de sare
Într-un castron se pune zahărul, zahărul vanilat, un praf de sare și compotul.
Se amestecă cu telul până se topește zahărul, apoi se adaugă și celelalte ingrediente: grișul, făină, fulgii de cocos și praful de copt.
Se amestecă bine până devine o compoziție omogenă, apoi se adaugă esența.
Uleiul se toarnă în fir subțire amestecând continuu cu telul.
Se omogenizează bine.
Se tapetează o tavă rotundă cu hârtie cerată de copt.
Compoziția se toarnă în tavă, se nivelează, iar deasupra se așează feliile de piersica din compot date prin făină (în felul acesta nu se vor lăsa pe fundul tăvii).
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 gr.
Se reduce temperatura la 120 gr si se tine pentru 45 - 50 minute, pana prinde o crustă rumenă.
Se scoate din cuptor, iar după 10 minute se pulverizează pe deasupra zahar tos foarte fin (special pentru prăjituri, ceaiuri, salate de fructe) și se lasă la răcit la temperatura camerei.
Se porționează in formele dorite.
Comentarii
Trimiteți un comentariu