TORT DE BISCUITI
BLAT DE BISCUIȚI FARÂMAȚI:
200 gr biscuiti simpli
120 gr unt topit
Biscuiții se așează într-o coala de hârtie de copt și se apasă ușor cu palmele până se zdrobesc biscuiții.
Biscuiții farâmați se amestecă bine cu untul topit.
Se pregătește o forma rotundă de tort.
Fundul formei se tapetează cu biscuiții sfărâmați.
CREMA:
400 gr frisca lichida
400 gr ciocolata cu lapte
Frișca se pune la înfierbântat.
Ciocolata se rupe cubulețe.
Peste cubulețele de ciocolata se toarnă frișcă fierbinte.
Se lasă in repaus 5 minute (nu se amestecă).
Apoi se mixează la viteza foarte mica pentru a amogeniza totul (se poate folosi și tel).
După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se mixează la viteza medie pana ce crema devine pufoasa.
Castronul se acoperă cu folie alimentara si se baga la frigider pentru o oră.
ASAMBLARE :
250 gr biscuiti simpli
200 gr lapte
1 lingură zahăr
1/2 esență rom
Peste stratul de biscuiti sfărâmați se întinde careva linguri de cremă.
Peste stratul de cremă, se așează un strat de biscuiti.
Biscuiții se înmoaie răpit în lapte îndulcit și aromat.
Peste stratul de biscuiti, se întinde un strat de cremă.
Tava se da la frigider pentru 2-3 ore.
DECOR:
200 gr frisca lichida
4 linguri zahar pudra
câteva linguri cacao
Când s-a întărit se adaugă zaharul și se continua mixarea la viteza medie, timp de câteva minute.
Se bagă la frigider pentru 15 - 20 minute, înainte de a decora tortul.
După ce au trecut cele 2-3 ore, se scoate tortul și se ornează.
O furculița se înmoaie în bolul cu cacao și se realizează un model dorit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu