CHIFTELE PUFOASE DIN CARNE TOCATA
INGREDIENTE :
1 kg carne macră tocată (porc, vita sau amestec)
3 cepe medii
4-5 căței usturoi
4 cartofi
2 ouă
mărar verde sau uscat
sare
piper
făină
MOD DE PREPARARE :
Carnea si legumele se dau la mașina de tocat.
Personal prefer să dau legumele pe răzătoare, apoi le storc de zeamă (între plame se ia compoziția de legume date pe răzătoare și se strânge până iese toată zeama).
Asta ca să nu înmoaie compoziția.
Această compoziție de carne și legume tocate se amestecă cu ouăle întregi, cu mărarul, și se condimentează după gust.
Într-o cratiță se încinge ulei mai mult pentru prăjit.
Cu ajutorul unei linguri, se ia cantitate egală de carne și se formează bilute, iar cu ajutorul palmelor se aplatizează.
Se tăvălesc prin făină.
SFAT: Dacă nu doriți sa folosiți făină la prăjit, atunci umeziți palme cu apă și formați chiftele între palme.
Se pun la prăjit la foc mic spre mediu până se rumenesc pe toate părțile.
Se consumă ca atare, cu muștar sau cu salată verde, marinate în sos tomat sau cu piure de cartofi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu