CHIFTELUTE APERITIV LA CUPTOR


INGREDIENTE:

1 kg carne macră tocată (porc, vita sau amestec)
3 cepe medii
4-5 căței usturoi
4 cartofi
2 ouă
mărar verde sau uscat
sare
piper


Carnea si legumele se dau la mașina de tocat.

Personal prefer să dau legumele pe răzătoare, apoi le storc de zeamă (între plame se ia compoziția de legume date pe răzătoare și se strânge până iese toată zeama).

Asta ca să nu înmoaie compoziția.

Această compoziție de carne și legume tocate se amestecă cu ouăle întregi, cu mărarul, și se condimentează după gust.

Cu o linguriță se ia compoziție, și cu palmele ușor umezite formați biluțe între palme.
Chifteluțele se așează direct pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt.


Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade, și se coc chifteluțele la aceasta temperatura 50-60 minute până se rumenesc frumos.



Comentarii

Postări populare