FASOLE BATUTA


INGREDIENTE :

2 căni boabe de fasole fierte
1 ceșcuță de ulei
3 - 4 căței de usturoi
1 ceapa potrivita
sare
piper.

Fasolea se scurge de zeamă, iar boabele se strivesc cu un tel pentru piure.


Se freacă bine cu o lingură de lemn, cu uleiul adăugat treptat, până se obține o compoziție pufoasă, deschisă la culoare, ce și-a dublat volumul.

Usturoiul se curăță și se dă pe răzătoare.

Se adaugă peste fasole și se mai freacă cu puțin ulei.

Se potrivește de sare și piper și se pune într-un bol.

Separat într-o crăticioară se pune la calit într-un fir de ulei, ceapa tăiată julien.


Pentru a nu se arde la călit, peste ceapă se adaugă un praf de sare.

Când a devenit sticloasă, se adaugă 2 linguri de bulion (pastă de roșii).


Se călește 1 minut, apoi se adaugă 2-3 linguri de zeamă în care a fiert fasolea sau de apă.

Se lasă câteva secunde până se formează un sos, apoi se adaugă pe deasupra fasolei.



Se servește alături de mămăliguță caldă.

Comentarii

Postări populare