GOGOSI PUFOASE DE POST



INGREDIENTE:

1 kg făină
2 pliculețe drojdie uscată a câte 7 gr fiecare sau 1 cubuleț de 25 gr drojdie proaspătă
1 linguriță cu vârf sare
1 linguriță zahăr pentru maia
1 lingura cu vârf de margarină
3 pliculețe zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
500 - 600 ml apă caldă
ulei pentru frământat

MOD DE PREPARARE :

Faina cernuta se amestecă cu sare într-un castron încăpător.

Se face o scobitură în mijlocul făinii se adaugă drojdia( cea proaspata se fărâmițează) și o linguriță de zahăr.
Se lasă în repaus 10 minute.
Se adaugă zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie si se frământă bine cu apa călduță.

Se frământa cu puțin ulei pana ce aluatul se desprinde de pe mâini și de pe pereții castronului.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie curat, și se lasă la crescut 1 oră, într-un loc călduț, ferit de curent.

Din cocă se rupe câte o bucățică, se frământă puțin pe blatul uns cu ulei, formând o biluță, iar cu degetele se da forma unui covrig.

Se lasă să se odihnească 5 minute, apoi se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit.
Se scot pe un prosop de hartie, și se lasă să se mai răcească.

Călduțe se dau prin zahăr pudră (optional). 

Comentarii

Postări populare