MACAROANE CU BRANZA LA CUPTOR


... denumirea este generică, pentru că se pot folosi nu doar macaroane, ci și penne, fusili, rigatoni etc.

La fel și pentru sosul de brânză : se poate folosi brânză cheddar, brânză proaspătă de vacă sau caș de oaie puțin sarat.

Totul ține de gustul fiecăruia!

INGREDIENTE:

500 gr paste ( macaroane, penne, rigatoni, fusili etc)
2 linguri sare

1,5 kg caș de oaie puțin sărat
10 - 15 linguri zahăr
7 ouă
200 gr smântână
coaja de la o lămâie
1/2 fiolă vanilie

zahăr pudră
dulceață


Într-o oală, se pune la fiert apa pentru paste.

Când apa a început sa fiarbă, se adaugă cele doua linguri de sare și pastele.

Pastele se fierb "al dente", adică cu 1 - 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe pachet.

Se verifica: se scoate o pasta și se taie în jumatate.
Dacă nu prezintă un filament (o dungă) albă, înseamnă că sunt fierte.

Când pastele s-au fiert, se scurg de apă într-o strecuratoare.

Atentie: dacă se folosesc paste italiene, NU ESTE NEVOIE SĂ LE PUNEM SUB JET DE APĂ RECE.

Pregătim amestecul:

Brânza se sfarâmă cu o furculița sau se dă pe răzătoare.

Se amestecă cu smântâna, zahărul și coaja de lămâie.

Se adaugă ouăle și se amogenizează totul foarte bine.


Se adaugă esența de vanilie.

Pastele scurse se amestecă cu compoziția de brânză.


Cuptorul se încălzește la 180 grade.
Se pregateste o tavă din yena: se unge cu un strat generos de unt.

Se adaugă pastele.

Deasupra se pun în câteva locuri bucățele de unt.


Tava se baga la cuptor până când macaroanele s-au rumenit deasupra (aproximativ 40 - 50minute), în funcție de tavă și cuptor perioada de coacere variază.

Se scoate tava din cuptor.


Se lasă la răcit în tavă, apoi se porționează.
Se poate servi pudrată cu zahăr și sau cu dulceață deasupra.


Comentarii

Postări populare