RIGATONI CU TON



INGREDIENTE :
4 PORTII

500 gr paste rigatoni (sau penne, fusilli, farfalle etc)
3 cutii de ton în ulei ( 600 gr)
1 cutie roșii ( 200 gr)
2 căței de usturoi
jumătate legătură pătrunjel verde
2 frunzulițe de busuioc proaspăt (optional)
1-2 peperoncini (ardei iute uscat)
piper
100 gr măsline negre fără sâmburi

Într-o oală, se pune la fiert apa pentru paste.

Între timp, preparam sosul pentru paste.

Tonul nu se scurge de ulei, ci se pune la călit cu totul, pentru 3-4 minute.

Usturoiul se curăță, se strivește cu partea laterală a cutitului și se toacă mărunt.


Se adauga peste ton si se caleste totul 2-3 minute.

Când apa pentru paste a început să fiarbă, se adaugă cele doua linguri de sare și pastele.

Pătrunjelul verde se spală si se toacă mărunt.
Se adaugă și el la călit pentru 1 minut.
Apoi se pun roșiile și măslinele tăiate rondele.

Când sosul a început sa scadă și roșiile s-au fiert, se adaugă puțin din apa de paste: va lega sosul și totodată îl va săra.

După câteva minute, se condimentează cu piper și ardei iute.

Pastele se fierb "al dente", adică cu 1-2 minute mai puțin decât timpul indicat pe pachet.

Se verifica: se scoate o pasta si se taie în jumatate.


Dacă nu prezintă un filament (o dunga) alb, înseamnă că sunt fierte.
Când pastele s-au fiert, se scurg de apa într-o strecuratoare.

Atentie: dacă se folosesc paste italiene, NU ESTE NEVOIE SA LE PUNEM SUB JET DE APĂ RECE.

Pastele scurse se amesteca cu sosul de ton.

Se servesc calde, fără parmezan.
În general pastele pe bază de pește nu se servesc cu brânza.

Comentarii

Postări populare