TAVALITA PUFOASA SI AROMATA
Pur și simplu... o ador!
Este atât de simplă, dar atât de bună!
Este pufoasă si aromată, ciocolata și cocosul îmbracă un simplu blat pufos într-un înveliș gustos.
Nu aș putea spune că această TAVALITĂ dată prin cocos este varianta PRAJITURII LAMINGTON, regina prăjiturilor australiene, deși aspectul este identic, există totuși diferențe majore în lista ingredientelor.
Iar TAVALITA data prin nucă măcinată, ar putea fi varianta romanesca a PRAJITURII LAMINGTON.
BLAT:
2 ouă
4 căni zahăr
2 cani de ulei
2 căni de lapte
6 cani de făină
1 plic praf de copt
un praf de sare
Ouăle se mixează cu un praf de sare, la viteză mare până se albesc.
Se adaugă zaharul treptat și se mixează în continuare până de topește zahărul.
Se adaugă și uleiul în fir subțire.
După ce încorporăm tot uleiul, turnăm și laptele.
Omogenizăm totul apoi adăugăm praful de copt și faina, lingură cu lingură mixând continuu la viteza medie.
Se adaugă esența de vanilie.
Tava de copt se unge cu ulei.
Compoziția se toarnă în tavă și se nivelează.
Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 grade.
Blatul se coace 40-50 minute.
Se face testul cu scobitoarea: dacă pe scobitoare nu rămâne compoziție insemana ca este copt.
Se scoate tava din cuptor și se lasă blatul să se răcească la temperatura camerei.
Când este călduță se porționează.
GLAZURA :
200 gr unt
1 cană zahăr
1 cană lapte
2 linguri cacao
1 fiolă esență de rom
Toate ingredientele se pun într-o crăticioară pe foc până se topește untul.
Se lasă să dea într-un clocot, apoi se trage de pe foc și se adaugă esența de rom.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
DECOR :
nucă măcinată
fulgi de cocos
Se ia câte o bucățică de blat și se scufundă în glazura călduță, timp de 20 - 30 secunde, și se tăvălește prin fulgi de cocos și prin nucă măcinată.
Comentarii
Trimiteți un comentariu