PRAJITURA APERITIV
BLAT:
tava 22x30
6 ouă
120 gr unt
200 ml apă fierbinte
7 linguri făină
8 linguri ketchup
1 linguriță boia dulce
1 linguriță cu vârf praf de copt
sare
Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare.
Separat se bat gălbenușurile până își dublează volumul.
Se adaugă untul topit și se mixează în continuare câteva minute.
Se adaugă apa fierbinte în fir subțire, mixând la viteză medie.
Se adaugă boia și ketchup.
Apoi se adaugă faina și praful de copt în ploaie mixând ușor.
Peste compoziție se adaugă treptat albușurile bătute bezea, amestecând ușor de jos în sus cu o lingură de lemn.
Fundul tăvii se tapetează cu hârtie de copt.
Se toarnă aluatul în tava de copt, și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Se coace 15-25 minute, în funcție de cuptor.
Se încearcă cu o scobitoare.
În momentul în care blatul s-a copt, se scoate tava din cuptor, se desprind marginile cu ajutorul unui cuțit și se lasă în tavă să se răcească 15 minute.
Apoi blatul se răstoarnă pe un gratar, se desprinde hârtia de copt și se lasă să se răcească complet.
UMPLUTURA :
300 gr cremă de brânză
2 linguri smântână
4 fire ceapă verde
10 măsline
Crema de brânză se amestecă cu smântâna și cu un praf de sare.
Ceapa verde și măslinele se toacă rondele și se adaugă peste brânză.
ASAMBLARE:
Blatul se taie pe lungime în două părți egale.
Se îndreaptă marginile cu un cuțit cu lamă lată.
Peste prima foaie se întinde amestecul de brânză, iar deasupra se așează cea de-a doua foaie.
Se înfășoară în folie alimentară și se dă la frigider pentru câteva ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu