SPAGHETTI CU TON
INGREDIENTE :
500 gr bavette Barilla nr 13 (spaghetti)
1 legătură pătrunjel
5 căței întregi de usturoi
5 căței tocați de usturoi
50 gr file sardine sărate în ulei
2 cutii mari de ton în ulei
1/2 cutie roșii în bulion
ulei de măsline
2 linguri sare
MOD DE PREPARARE :
Pătrunjelul se spală și se lasă să se usuce pe un prosop de bucătărie.
Crenguțele de pătrunjel se curăță de frunze.
Într-un fir de ulei de măsline se pun la călit crenguțele de pătrunjel cu 5 căței de usturoi întregi și curățați de coajă.
Se călesc la foc potrivit până ce usturoiul devine sticlos.
Se trage de pe foc și se scot crenguțele de pătrunjel și usturoiul.
În uleiul încins se adaugă bucățelele de sardine scurse de ulei, și se amestecă bine până se formează o pastă.
Se pune cratita din nou pe foc și se adaugă roșiile.
Frunzele de pătrunjel se toacă mărunt.
Se călește totul timp de câteva minute, se adaugă usturoiul tocat și un sfert din cantitatea de pătrunjel tocat.
Se mai lasă 1 minut, apoi se adaugă tonul scurs de ulei, și se lasă la foc mic.
Între timp se pun și pastele la fiert în apă cu 2 linguri de sare
(când apa a început sa fiarbă se adaugă sarea apoi spagetti).
Când pastele sunt pe jumătate fierte, se scot cu un clește din apă și se pun peste compoziția de ton.
Peste paste și ton se adaugă câte puțină apă, în care au fiert, până ce se fierb complet (4-5 polonice).
Atenție când pastele sunt gata trebuie să se formeze o cremă, un sos.
Se adaugă restul de pătrunjel, se amestecă bine și se mai țin pe foc 1 minut.
Se trage cratița de pe foc.
Se servesc fierbinți.
Comentarii
Trimiteți un comentariu