SPAGHETTI AGLIO, OLIO E PEPERONCINO



INGREDIENTE :


500 gr spaghetti Barilla nr 5
1 legătură pătrunjel
5 catei întregi de usturoi
5 catei tocați de usturoi
ardei iute (după gust)
ulei de măsline
2 linguri sare
parmezan

MOD DE PREPARARE :

Apa pentru paste se pune la fiert.

Pătrunjelul se spală și se lasă să se usuce pe un prosop de bucătărie.

Crenguțele de pătrunjel se curăță de frunze.

Într-un fir de ulei de măsline se pun la călit crenguțele de pătrunjel cu 5 căței de usturoi întregi și curățați de coajă.


Se călesc la foc potrivit până ce usturoiul devine sticlos.

Se trage de pe foc și se scot crenguțele de pătrunjel și usturoiul.

Se pune cratita iar pe foc și se adaugă usturoiul, ardeiul iute și jumătate din  frunzele de pătrunjel tocate marunt.




Între timp se pun și pastele la fiert în apă cu 2 linguri de sare
(când apa a început sa fiarbă se adaugă sarea apoi spaghetti).


Când pastele sunt pe jumătate fierte, se scot cu un clește din apă și se pun peste compozitia de ardei și usturoi.


Peste paste se adaugă câte puțină apă, în care au fiert, până ce se fierb complet(4-5 polonice).

Atenție când pastele sunt gata trebuie să se formeze o cremă, un sos.

Se adaugă restul de pătrunjel, se amestecă bine și se mai țin pe foc 1 minut.

Se servesc fierbinți cu parmezan.

Comentarii

Postări populare