TORT DIPLOMAT CU FRUCTE EXOTICE



INGREDIENTE:
tavă rotundă cu diametru 30 cm

300 gr pișcoturi

CREMA:

4 ouă mari
10 linguri de zahăr
2 linguri de făină
500 ml lapte fiert cu un praf de sare și răcit
500 ml frișcă lichidă
4 linguri zahăr pudră
20 gr gelatină
2 pliculete zahăr vanilat
1 fiolă esență de vanilie
fructe: 2 banane, 1 portocală, 1 mandarină și 1 cutie ananas

DECOR:
frișcă
felii de fructe
crenguțe de mentă proaspătă
DANTELĂ DE CIOCOLATĂ

Gălbenușurile se mixează cu zahărul și zahărul vanilat într-un castron încăpător și pentru restul ingredientelor.


Se adaugă faina în ploaie, treptat, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

Se toarna și laptele rece treptat, în fir subțire amestecând continuu.


Compoziția se toarnă într-o cratiță și se pune pe foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn pentru a nu se afuma și a nu se lipi.

Se ține pe foc până devine o cremă consistentă, se dă în doua-trei clocote, apoi se trage de pe foc.


Se adaugă treptat gelatina hidratată (înmuiată) amestecând continuu până se topeste complet gelatina.

Hidratarea gelatinei: gelatina se pune într-un bol, iar peste ea se toarnă apă rece cât să o acopere.

Se lasa la înmuiat 10 minute, apoi se adaugă în compoziția fierbinte.

Când crema de galbenusuri s-a răcit, se adaugă albușurile bătute bezea tare cu un praf de sare.


Apoi se adaugă frișca bătută tare cu 4 linguri de zahăr pudră.

Bolul cu cremă se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider aproximativ 30 minute.


Fructele se curată și se taie bucățele.
Se pun la scurs într-o strecuratoare, iar dedesubt se așează un bol pentru a se scurge tot sucul fructelor.


După ce s-au scurs bine, fructele se amestecă în cremă.


Se pregătește o tavă rotunda cu pereții detașabili, și se tapetează cu folie alimentară, lăsând marginile foliei mai lungi, deoarece se vor petrece peste tavă, la final.

Eu nu am tapetat-o și mi - a fost foarte greu să rastorn tortul!

Crema se împarte în trei parti egale.

Sucul scurs de la fructe se amestecă cu sucul de ananas din conservă.

Pișcoturile se înmoaie rapid în sucul fructelor.

Pe fundul tăvii se așează o parte de cremă.

Peste cremă se așează un rând se pișcoturi însiropate, apoi alt strat de pișcoturi, crema și tot așa.

Se încheie cu un strat de pișcoturi însiropate.


Se acoperă cu folie alimentara și se dă la frigider pentru 12 ore sau se lasă peste noapte.

A doua zi se răstoarnă tortul pe un platou de servire și se decorează după plac: cu frisca, ciocolata fructe, frunzulițe de mentă proaspătă și DANTELĂ DE CIOCOLATĂ


Comentarii

Postări populare