CHEC MARMORAT


INGREDIENTE :
2 tavi de chec

6 ouă
2 căni zahăr
1 cană ulei
1 cană lapte
3 căni făină
2 lingurițe rase praf de copt
un praf de sare
2 pliculețe zahăr vanilat
2 linguri cacao
3 linguri lapte
1/2 fiolă esență de rom
zahăr pudră

MOD DE PREPARARE :

Ouăle se scot din frigider cu o oră înainte de pregătire.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare.

Când au început să își dubleze volumul se adaugă zahărul și zahărul vanilat, treptat, mixând continuu la viteză maximă.

Gălbenușurile se freacă cu uleiul.

Amestecul de gălbenușuri se adaugă peste albușuri în câteva tranșe, mixând la viteză medie.

Se adaugă și laptele în fir subțire, mixând continuu la viteză medie.

Se adaugă faina și praful de copt în ploaie, treptat, amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări largi de jos în sus.

Cantitatea se împarte în două parti egale.

Cacaoa se omogenizează bine cu cele 3 linguri de lapte și cu esența de rom.

În una din părțile de compoziție se adaugă cacaoa și se încorporează bine.

Tăvile de chec se tapetează cu hârtie de copt, atât pe fund cât și pe pereți.

Se alternează: o lingură compoziție alba, o lingură compoziție de cacao, până se termină toată cantitatea de chec.


Se introduc tăvile în cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru aproximativ 50-60 minute.


Se încearcă cu o scobitoare: dacă scobitoarea iese curată înseamnă că checul este copt.

Se scot tăvile din cuptor și se presară un strat generos de zahăr pudră, apoi se lasă checul la răcit.

Se desprinde hârtia de copt cât checul este călduț, apoi se lasă să se răcească complet.

Comentarii

Postări populare