CREMA DE ZAHAR ARS


INGREDIENTE :

10 ouă
1 l lapte rece
200 gr zahăr
3 pliculețe zahăr vanilat
un praf de sare
2 lingurițe făină
Cratiță metalică / vas rotund ceramică sau yena diametru 22 cm

MOD DE PREPARARE :

Într-o cratiță metalică se caramelizează zahărul.
Se întinde caramelul și pe pereții cratiței,
cât mai sus, răsucind cratița circular.

Se lasă deoparte.

Dacă se folosește o formă de ceramică sau de yena, acestea se încălzesc în cuptor la 120 gr, timp de 10 minute, apoi se transferă în ea zaharul caramelizat, fierbinte, și se tapetează această formă.

Separat se mixează pentru 5 min, într-un castron mare, ouăle întregi cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare, până se formeaza spumă.

Se adaugă și faina mixând în continuare.

Se diluează cu lapte rece, adăugat treptat și se mixează continuu. 

Se varsă compoziția în cratița tapetata cu zahăr caramelizat.

Se introduce cratița în cuptorul preîncălzit la foc mediu (150 gr)și se coace 1 oră si jumătate. 

Se scoate din cuptor, iar cu un cuțit se desprinde crema de marginile formei.

Se lasă să se răcească în cratiță 1 oră la temperatura camerei.

Se acoperă cratiță cu un platou întins și se răstoarnă crema.

Se bagă la frigider pentru alte câteva ore, pentru a se lasă și siropul.



Comentarii

Postări populare